Jaarlijst 2019: Niels De Bruijn

  1. Ceremony – In the Spirit World Now
  2. Full of Hell – Weeping Choir
  3. Angel Du$t – Pretty Buff
  4. Bad Religion – Age of Unreason
  5. Cult of Luna – A Dawn to Fear
  6. William Patrick Corgan – Cotillions
  7. Nick Cave and the Bad Seeds – Ghosteen
  8. Mizmor – Cairn
  9. Blood Incantation – Hidden History of the Human Race
  10. Tool – Fear Inoculum
Drie bands die eerder een plaat van het jaar uitbrachten staan weer in mijn top tien, waaronder Ceremony opnieuw op de eerste plaats. En dat terwijl hun new wave plaat weer heel anders is dan de trage Joy Division worship van The L-Shaped Man. Maar wat het is weet ik niet, maar deze band heeft zichzelf weer overtroffen. Andere verrassingen zijn de nieuwe Angel Du$t (grotendeels onversterkt) en de nieuwe William Corgan. Nu begrijp ik ook waar al die onbekende americana nummers tijdens zijn solo show in Utrecht vandaan kwamen. Met verder een knaller van een punkrock plaat, wat death metal en eindelijk een nieuwe Tool was 2019 een mooie afsluiter van het tweede decennium van deze eeuw.