Jaarlijst 2019: Roel Mulderij

1. Caroline Polachek – Pang
2. FKA twigs – MAGDALENE
3. Charli XCX – Charli
4. Maggie Rogers – Heard It in a Past Life
5. Lolo Zouaï – High Highs to Low Lows
6. Clairo – Immunity
7. Terror Jr – Unfortunately, Terror Jr
8. Sir Babygirl – Crush on Me
9. Ariana Grande – thank u, next
10. Lizzo – Cuz I Love You

Mijn top 10 bestaat van 2019 bestaat alleen maar uit vrouwen. Niet echt een verrassing, aangezien ik voornamelijk naar vrouwelijke artiesten luister.

Op nummer tien staat Cuz I Love You van queen Lizzo. 2019 was hét jaar van Lizzo. Stiekem verwachtte ik meer van dit album, maar het verdient zeker een plek in mijn top 10. Next up: Ariana Grande met thank u, next op de negende plek. Nog geen half jaar na Sweetener kwam Ari met haar volgende album. Sweetener viel nogal tegen, dus ik was verbaasd hoe catchy deze plaat was. Op acht vinden we Crush On Me van Sir Babygirl. Via een tweet ontdekte ik dit pareltje. Chaotische DIY pop op z’n best. Eén plek hoger staat Terror Jr met Unfortunately, Terror Jr. Na drie EP’s kwam dit pop trio-turned-duo met hun debuutalbum. En ook deze plaat staat vol met bops. Clairo’s Immunity is goed voor een zesde plek. Een heerlijke indie-LP geproduceerd door Rostam.

Als we nog een plek omhoog gaan vinden we High Highs to Low Lows van Lolo Zouaï. Op haar album zingt ze in het Engels, Frans én Arabisch. Haar tracks hebben óók nog een unieke sound. Op vier staat Maggie Rogers met Heard it In A Past Life. De liefdesbaby van Florence Welch en Stevie Nicks laat horen dat ze meer is dan een eendagsvlieg. De derde plek gaat naar Charli van Charli XCX. Na twee geweldige mixtapes kon het niet anders dat ze een knaller van een album zou droppen. Vol met vette samenwerkingen en een futuristisch geluid. Net geen nummer één: FKA twigs met MAGDALENE. We hebben vijf jaar moeten wachten, maar het was het waard. Holy fucking shit. En dan op nummer één: Pang van Caroline Polachek. Ik baalde toen Chairlift uit elkaar ging, maar nu ben ik blij, want anders was deze prachtige plaat er misschien nooit geweest.